5.1.08

Προεδρικά Διατάγματα
Που «δαγκώνουν»

Ίσως και να σας ξαφνιάσει ο τίτλος. Όπως θα σας ξάφνιαζε ένα ύπουλο δάγκωμα ενός κοπρόσκυλου. Εκεί που δεν το περίμενες.
Όπως το Π.Δ. 500/3-10-89 «Οργάνωση και λειτουργία της Υπηρεσίας εκπαιδευτών και συνοδών σκύλων», ασφαλώς είναι σαν δάγκωμα για τους εμπόρους ναρκωτικών, βομβιστές, διακινητές όπλων και εκρηκτικών.
Μα εμένα με πονάει πιο πολύ το άλλο δάγκωμα που απειλεί με πνευματική ίωση ολόκληρο τον Αρκαδικό λαό. Το Π.Δ. 502/3-10-89 «Ίδρυση Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) στην Καλαμάτα. Το Π.Δ. 450/8-9-89 «Ίδρυση Παιδαγωγικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» και το Π.Δ. 544/10-10-89 «Ίδρυση Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσ/κης με έδρα τη Φλώρινα». Τρία επανωτά δαγκώματα δε θεραπεύονται εύκολα, κ. Δήμαρχε. Και ούτε δικαιολογούν μακάριο ύπνο.
Μήπως θα έπρεπε ο «Δεσπότης» της Τριπολιτσάς να σηκώσει το επαναστατικό λάβαρο της πόλης; Έτσι, καταμεσής στην Πλατεία. Ο προστάτης της Άγιος Βασίλειος, ήταν και προστάτης των Γραμμάτων. Να μη φέρουμε τον πνευματικό σκοταδισμό μπρος στα μάτια του. Θα γκρεμίσει καμιά ώρα σίγουρα τον τρούλο στα κεφάλια μας.
Εκτός αν νομίζετε ότι είναι πολύ ψηλά και δε βλέπετε τι γράφει. Σκοταδισμός. Σας βεβαιώνω πως γράφεται ακόμα και με δεξιό στραβισμό. Απ’ όπου και να αρχίσετε, το ελληνικό αλφάβητο εξακολουθεί να έχει 24 γράμματα (Κεφαλαία και μικρά).
(Κ. Ν. Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 1989)

Δεν υπάρχουν σχόλια: