8.1.08

Για τον κ. Κοντογιαννόπουλο
ή
Προς προσεχώς τέως Υπουργόν Παιδείας

Να τ’ ακούσουμε και να μην το πιστέψουμε! Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας συνεχίζει τις μεταθέσεις των καθηγητών και το Σεπτέμβρη, περιφέροντας δίκην μονάρχη τους καθηγητές από σχολείου εις σχολείον!
Είπαν ότι ήταν υπεράριθμος ο Μαθηματικός και τοποθετήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο, όπου ήδη υπάρχει άλλος πρόσφατα διορισμένος μαθηματικός με αμφισβητούμενη οργανική θέση. Μα από πότε ένα «λάθος» «διορθώνεται» με ένα άλλο προφανές λάθος.
Δεν ξέρουμε τις διοικητικές κομπίνες, αλλά μήπως αυτό είναι δείγμα της επαγγελλόμενης αποκατάστασης δημοκρατικών θεσμών;
Μήπως ο «επιμορφωθείς» από σας τον Αύγουστο, διοικητικός προϊστάμενος της Δ/νσης Αρκαδίας έπρεπε να δείξει ότι έμαθε καλά το μάθημά του με ένα δείγμα απόλυτης αυθαιρεσίας; Αν οι διοικητικές αυθαιρεσίες «φασιστικού τύπου» περνάνε μέσα από υπηρεσιακά συμβούλια, τότε θα σας θυμίσουμε κ. Υπουργέ, το χαρακτηρισμό του «Συλλογικού Νεοφασισμού» που έδινε σε τέτοια όργανα παλιός μας καθηγητής.
Εκτός κι αν μπλέξανε οι κομματικές αυτοδυναμίες με τις αυτοαδυναμίες και αυτοανομίες Υπουργών και Δ/ντών Υπηρεσιών.
Ο φασισμός γράφεται με μικρό «φ» και με κεφαλαίο «Φ», όπως και πολλές άλλες λέξεις. Αλλά η Αυθαιρεσία της Δ/νσης Αρκαδίας που μας καταγγέλθηκε γράφεται με «Α» κεφαλαίο. Και είναι ντροπή για το μέλλον αυτού του τόπου, επειδή γίνεται ο χειρότερος δάσκαλος στα παιδιά μας. Όσο για τα σχολειά μας , αυτά θα περιμένουν να σηκώσει το λάβαρο….ο Παλαιών Πατρών Γερμανός για να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους.
(Κ. Ν. Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 1989)

Δεν υπάρχουν σχόλια: