8.1.08

Σύνδρομα

Γνωρίζουμε πολύ καλά το κρίσιμο σημείο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όταν είχαμε τον Μένιο Αντιπρόεδρο. Ήταν η δύσκολη περίοδος του Κινήματος, όταν ο Πρόεδρος έδινε τη μάχη της ζωής του. Σε τέτοιες οριακές στιγμές οι άνθρωποι κάνουν επιλογές, που δεσμεύουν τη ζωή τους αμετακίνητα. Είδαμε τότε τη σύντροφο του Χέρφιλντ να γίνεται σύντροφος της ζωής του. Η χώρα συγχρόνως γνώρισε τη «διακυβέρνηση» με τηλεχειρισμούς. Κυβερνώμεθα με FAX, φώναζε η αντιπολίτευση.
Εμείς, στο Νομό Αρκαδίας, είχαμε το ατύχημα ο «ιός» να χτυπήσει μετά δύο χρόνια τη Νομαρχία. Και μάλιστα αρκετά σοβαρά. Θα πρέπει να μιλάμε για το «Σύνδρομο του FAX», από το οποίο πάσχει το πιο νευραλγικό σημείο διοίκησης του Νομού, η Νομαρχία.
Ο Προϊστάμενός της μετέφερε στην Κυβέρνηση με την πιο πάνω ηλεκτρονική συσκευή συγκεκριμένη αβάσιμη διαμαρτυρία ικανοποιώντας μικροκομματικά προσωπικά συμφέροντα ή πάθη. Και λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό.
Κύριε Νομάρχη, θα ενθυμείσθε ασφαλώς πως όταν ο Παπανδρέου βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου, η Νέα Δημοκρατία διαμαρτυρόταν έντονα γιατί ήταν δύσκολη όχι η επικοινωνία Αθηνών-Λονδίνου με FAX, αλλά ο κριτικός έλεγχος των πληροφοριών.
Ο ρόλος του Νομάρχη δεν είναι να βεβαιώνει το πιστό αντίγραφο, κάτι που μπορεί να το κάνει το μηχάνημα. Ο ρόλος του είναι πιο σημαντικός και ανάγεται, μεταξύ των άλλων, στη διακρίβωση της πιστότητας της αλήθειας οποιασδήποτε κατηγορίας, πριν αυτή μεταδοθεί οπουδήποτε.
Γι’ αυτό και με λύπη μας καταγγέλλουμε αυτό το ατόπημα, το οποίο δεν γνωρίζουμε αν οφείλεται σε υπερβάλλοντα κομματικό ζήλο ή σε αντίστοιχες πιέσεις κάποιων ανεγκέφαλων κομματικών «σπιούνων», κάτι που επανειλημμένα έχουμε στο παρελθόν επισημάνει, ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις και προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό και λιγότερη σημασία σ’ αυτούς τους κυρίους αν δίνατε στο μέλλον, δεν θα είναι για το κακό σας.
Αντίθετα θα ανυψώσετε το όνομα και το γόητρό σας, στο Νομό που προΐστασθε, μεταξύ όλων των πολιτών και όχι των λίγων κομματικών, τυφλοπόντικων, που έτσι κι αλλιώς δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.
(Κ. Ν., 16 Ιουνίου 1990)

Δεν υπάρχουν σχόλια: