8.1.08

Τεγεατικό Μέγαρο

Η τελευταία πράξη του Τεγεατικού Μεγάρου(ενός τριώροφου πέτρινου κομψοτεχνήματος στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας) ήταν η στέγαση της Οικοκυρικής Σχολής που λειτούργησε 70 ολόκληρα χρόνια. Την επόμενη Πέμπτη,10-05-1990 πρωί στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί το Σεμινάριο Φιλολόγων, που οργανώνεται από τον Τοπικό Σύνδεσμο Φιλολόγων, την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και, φυσικά, το Σχολικό Σύμβουλο κ. Παν. Δαλαμάγκα. Το Σεμινάριο είναι ανοιχτό με αρκετούς προσκεκλημένους και αρχίζει στις 9 π.μ. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και περνάμε σε κάποια άλλα «οργανωτικά».
Η νέα Διοίκηση του Τ. Συνδέσμου ευπρεπίζει το χώρο ώστε να αποκτήσει εκθεσιακή μορφή και να παρουσιάζει όλη την εκατοντάχρονη ζωή και δραστηριότητα του Τ. Σ. Επισημαίνουμε όμως και δυο σημαντικά. Την παραχώρηση χώρου για στέγαση του «Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τεγέας» και την προετοιμασία του Ξενώνα της (γ΄ όροφος) για τη φιλοξενία παιδιών των Μελών του Τ. Σ. Αθηνών. Σχετική απόφαση πάρθηκε την περασμένη Πέμπτη. Η προοπτική είναι το μεθεπόμενο καλοκαίρι να φιλοξενηθούν παιδιά Τεγεατών του Εξωτερικού. Κυρίως Η.Π.Α. όπου
είχε ιδρυθεί ο Τ.Σ. Αμερικής.
Η Νέα Διοίκηση προγραμματίζει με συγκεκριμένες ενέργειες την επαναδραστηριοποίηση του Τ.Σ. Αμερικής. Εμείς παρακολουθούμε από κοντά και με ενδιαφέρον ό,τι γίνεται στην Τεγέα. Και για να είμαστε πιο ειλικρινείς θεωρούμε την Τεγέα κομμάτι της Τρίπολης. Μήπως κάποια στάση και αντιλήψεις των «εδώ κρατούντων» πρέπει να αναθεωρηθούν; Και φυσικά «επί τα βελτίω».
(Κ. Ν. Τετάρτη, 9 Μαϊου 1990)

Δεν υπάρχουν σχόλια: