8.1.08

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Τρίπολη 9 – 5 – 1990
Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αριθ. Πρωτ. 1434
Πλατεία Αγίου Δημητρίου 4
22100-ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΡΟΣ:Το Γραφείο του
κ. Νομάρχη Αρκαδίας.
Τρίπολη.
ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση Σχολικού Συμβούλου
Στο έργο της Διοίκησης.
Σας αναφέρω ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλω για είκοσι περίπου μήνες που υπηρετεί στο Νομό μας ο Σχολικός Σύμβουλος ειδικότητος Φιλολόγων κ. Δαλαμάγκας Παναγιώτης, αδυνατώ να συνεργαστώ ουσιαστικά με στόχο το καλό της εκπαίδευσης, γιατί ενέργειές του όπως οι παρακάτω αναφερόμενες, όχι μόνο αποτελούν απροσχημάτιστη παρέμβαση στο έργο της Διοίκησης, αλλά εκθέτουν και συκοφαντούν την υπηρεσία «που εκπροσωπώ και εμένα προσωπικά στους καθηγητές του Νομού και στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης μας».
Σας καταγγέλλω μόνο τις ενέργειές του που έτυχαν ευρύτερης δημοσιότητας και δημιούργησαν αναστάτωση στα σχολεία και σχόλια σε βάρος της Δ/νσης Δ. Ε. του Νομού σας:
1. Η αποστολή του υπ’ αριθ. 50/16-10-1989 εγγράφου του σ’ όλους τους Δ/ντές και καθηγητές του Νομού απ’ ευθείας από τον ίδιο, το οποίο και τοιχοκολλήθηκε σε σημεία της πόλης μας και του οποίου το περιεχόμενο είναι εντελώς ανυπόστατο, κακόβουλο και συκοφαντικό για την υπηρεσία και το πρόσωπό μου.
2. Η αποστολή του υπ’ αριθ. 83/30-4-1990 στα σχολεία του Νομού με το οποίο καλούνται οι φιλόλογοι της Αρκαδίας να πάρουν μέρος σε σεμινάριο στις 10-5-1990 στην Τεγέα, που οργανώνει ως κύριος φορέας ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αρκαδίας, πριν παραληφθεί από την υπηρεσία μας η σχετική έγκριση του ΥΠΕΠΘ (Γ2/1397/25-4-1990) και η οποία σε σχέση με το έγγραφο του κ. Συμβούλου είχε μια ουσιαστική διαφορά στην έδρα του Σεμιναρίου που προσδιορίζει και το υποχρεωτικό της παρακολούθησης.
Αποτέλεσμα των ενεργειών του είναι να μετακινηθούν αύριο στην Τεγέα σχεδόν όλοι οι καθηγητές της ειδικότητας ΠΕ2 χωρίς το σχετικό έγγραφο μετακίνησης από την υπηρεσία μας. Πέρα όμως και απ’ αυτό και ενώ η υπηρεσία μας ήταν σε διαρκεί επικοινωνία με το Γραφείο σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κινδύνων για τους καθηγητές που εγκυμονεί κάθε μετακίνηση και αν θα ’πρεπε, λόγω έλλειψης χρόνου, να κοινοποιηθεί το έγγραφο του ΥΠΕΠΘ ή να δοθούν τηλεφωνικά οδηγίες στους Δ/ντές των Σχολείων ο ίδιος ο Σύμβουλος επισκέφτηκε το 1ο Λύκειο και ενεχείρησε στο Δ/ντή φωτοαντίγραφο του εγγράφου του ΥΠΕΠΘ το οποίο απευθύνεται στη Δ/νση και με ευθύνη της κοινοποιείται.
3. Στις 27-4-1990 δημιουργήθηκε αναστάτωση στο 2ο Λύκειο Τρίπολης και έχουμε (έγγραφες; έντονες; ;;) διαμαρτυρίες καθηγητών, μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όταν σε υποδειγματική του διδασκαλία στα Νέα Ελληνικά ανάγνωσε και σχολίασε δικό του άρθρο σε τοπική εφημερίδα, το περιεχόμενο του οποίου χαρακτηρίζεται ως υβριστικό σε βάρος πολιτικού κόμματος (Ν. Δ.).
Επειδή οι παραπάνω ενέργειες του Σχολικού Συμβούλου των Φιλολόγων της Αρκαδίας κ. Δαλαμάγκα Παναγιώτη αποτελούν τουλάχιστον απρόκλητη παρέμβαση, α γ ν ό η σ η και συκοφαντική δυσφήμιση της Δ/νσης Δ. Ε. του Νομού Αρκαδίας, δηλαδή μιας από τις υπηρεσίες σας, παρακαλώ – για την ομαλή λειτουργία των Σχολείων και την υψηλή αποστολή που έχουμε ως εκπαιδευτικοί αναλάβει- να παρέμβετε , με τη διακριτική ευχέρεια που έχετε από το Νόμο ως επικεφαλής του Νομού, «ώστε έκαστος να ενεργεί εφ’ ώ ετάχθη» από την Πολιτεία συνεργαζόμενος όταν απαιτείται με τους αρμοδίους και συναρμοδίους.
Ο Προϊστάμενος
Βασίλειος Τσιώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: