8.1.08

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη, 10 Ιουνίου 1990.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡ/ΤΩΝ Αριθ. Πρωτ. 100
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΔΕΥΤ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Πλατεία Αγ. Δημητρίου 4 ΠΡΟΣ:Δ/ντή 2ου Λυκείου Τρίπολης
22100 ΤΡΙΠΟΛΗ. (κ. Ι. Κοκόρη).
Ενταύθα.
ΘΕΜΑ: Ζητούνται πληροφορίες.

Κύριε Διευθυντά.
Ο Διοικητικός Προϊστάμενος της Δ/νσης Δ.Ε. Ν. Αρκαδίας κ. Β. Τσιώρος επισκέφτηκε το Σχολείο σας «επειδή τον φωνάξατε», όπως μου δήλωσε ο ίδιος προφορικά
Επειδή,
Στη συγκεκριμένη αυτή επίσκεψή του στο Σχολείο σας την Πέμπτη, 3-5-90 (κάνοντας κατάχρηση της ιδιότητάς του ως πειθαρχικού και διοικητικού σας Προϊσταμένου) παρέμεινε στο χώρο του Σχολείου σας (Γραφείο) επιδιδόμενος εις την αξιολόγηση όχι γενικά του εκπαιδευτικού έργου ενός εκπαιδευτικού (για το οποίο είναι ρητώς αναρμόδιος), αλλά του ειδικού εκπαιδευτικού έργου, που είναι η διδασκαλία ενός μαθήματος, για το οποίο ήτο παντελώς αναρμόδιος (εφ’ όσον η επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση είναι έργο ειδικής ευθύνης του Σχολικού Συμβούλου, η δε διδασκαλία είναι άκρατος συγκερασμός επιστήμης και παιδαγωγικής).
Επειδή,
Για θέματα επιστημονικής-παιδαγωγικής καθοδήγησης ο διοικητικός Προϊστάμενος της Δ/νσης είναι όχι μόνο αναρμόδιος, αλλά, κατά νόμον, θεωρείται επιστημονικά και παιδαγωγικά ανεπαρκής επί τοιούτων θεμάτων (αφού ουδέποτε κρίθηκε και αξιολογήθηκε σχετικά παρ’ ουδενός αρμοδίου οργάνου), γι’ αυτό και η ανάμιξή του προκάλεσε και προκαλεί σειρά ανεξέλεγκτων άλογων συνειρμικών αντιδράσεων στον περιβάλλοντα ανθρώπινο χώρο του Σχολείου σας.
Επειδή,
η αντεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική παρουσία, δραστηριότητα και μαρτυρία του διοικητικού Προϊσταμένου κ. Β. Τσιώρου προστέθηκε στην κακόβουλη και ψευδή μαρτυρία της εφημερίδος «Αρκαδικός Συναγερμός», η οποία στις 25-4-1990 δήλωνε ψευδέστατα ότι ο Σχολικός Σύμβουλος έπρεπε να διδάξει Πλάτωνα και Αριστοτέλη (και δεν δίδαξε) και ότι χαρακτήρισε οπαδούς κόμματος «κατσικοπόδαρους», ενώ είχε διδαχθεί το ποίημα «Σύννεφο με παντελόνια» του Β. Μαγιακόφσκι (Κ.Ν.Λ. Γ΄ Λυκείου σελ. 307) με στόχους απόλυτα σύμφωνους με το αναλυτικό πρόγραμμα.
Επειδή,
στη συζήτηση με τον κ. Νομάρχη στις 14-5-1990 βεβαιώθηκα ότι ο κ. Νομάρχης ήταν θύμα(;) παραπληροφόρησης (αγνοούσε και το μάθημα που δίδαξα) ώστε να παραπληροφορήσει (;) και ο ίδιος το ΥΠΕΠΘ.
Γι’ αυτό,
(επειδή με διοικητικά μέτρα δε λύνονται τα παιδαγωγικά θέματα που προκάλεσε η παιδαγωγική και, ενδεχομένως διοικητική ανεπάρκεια του διοικητικού Πεοϊσταμένου της Δ/νσης (κ. Β. Τσιώρου).
Σας παρακαλώ,
να με πληροφορήσετε εγγράφως και συντόμως εάν σας υπέδειξε ή σας διέταξε ως υπεύθυνος για την εφαρμογή των Νόμων….. και ελεγκτής για τη μη εφαρμογή των Νόμων ο κ. Β. Τσιώρος:
Να συνεργαστείτε με το Σχ. Σύμβουλο όπως ρητά ορίζει ο Νόμος 1304/82: Και γιατί δεν το πράξατε;
Να συνεργαστείτε με το Σχ. Σύμβουλο όπως ρητά ορίζει ο Νόμος 1566/85 (Άρθρο 11Δ1).
Και γιατί δεν το πράξατε;
Να συνεργαστείτε με το Σχ. Σύμβουλο όπως ρητά ορίζει το Π.Δ. 214/84 (άρθρο μόνο παρ. 1).
Και γιατί δεν το πράξατε;
Να συγκαλέσετε τον αποκλειστικά υπεύθυνο για την εφαρμογή του ωρολόγιου και αναλυτικού προγράμματος (όπως ρητώς ορίζεται από το Ν. 1566/85 άρθρο 11 ΣΤ΄3) Σύλλογο διδασκόντων του Σχολείου σας.
Και γιατί δεν το πράξατε;
Να συγκαλέσετε το Σύλλογο διδασκόντων (όπως προβλέπεται με την παραπάνω διάταξη του Ν. 1566/85) μαζί με την ταυτόχρονη παρουσία και συνεργασία του αρμόδιου Σχ. Συμβούλου (Ν. 1304/82 και Π.Δ. 214/84).
Και γιατί δεν το πράξατε;
Να ζητήσετε τη σύγκληση της Μ. Κ. της τάξης, αφού έχετε την ευθύνη λειτουργίας των Μ. Κ. (Κανονισμός Μ. Κ.).
Και γιατί δεν το πράξατε;
Να ζητήσετε τη σύγκληση της Μ. Κ.(Κανονισμός Μ. Κ., Ν. 1304/82 και Π.Δ. 214/84) με την παρουσία του Σχολικού Συμβούλου.
Και γιατί δεν το πράξατε;
Να συγκαλέσετε το Σχολικό Συμβούλιο του Σχολείου σας (Σύλλογος Διδασκόντων, Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων,…) εφόσον προέκυψε θέμα κοινού ενδιαφέροντος (Ν. 1566/85 άρθρο 51).
Και γιατί δεν το πράξατε;
Να συμβουλεύσετε το Σύλλογο Γονέων να συνεργαστεί με το Σχολικό Σύμβουλο (Ν. 1304/82, Π.Δ. 214/84, Ν. 1566/85), επειδή ο συγκεκριμένος Σύλλογος Γονέων του Σχολείου σας αποτελεί αναπόσπαστο οργανικό παιδαγωγικό μέλος του Σχολείου, αφού λειτουργεί και οφείλει να λειτουργεί κατά τον Ν. 1566/85.
Και γιατί δεν το πράξατε;
Να παραπέμψετε στο διδάξαντα τους δύο(2) μαθητές που σας παραπονέθηκαν μετά το μάθημα, όπως μου αναφέρατε στις 8-6-1990, γιατί μόνον αυτός γνώριζε τι είπε, πώς το είπε και γιατί το είπε.
Και γιατί δεν το πράξατε;

Η ταχεία και ακριβής απάντησή σας δεν είναι μόνο σοβαρό θέμα, αλλά κάτι περισσότερο, αφού άπτεται του παιδαγωγικού μου έργου αλλά και της τιμής και υπόληψής μου.
Μετά τιμής

(Τ.Σ. – Υπογραφή)

Παναγιώτης Φ. Δαλαμάγκας
Σχολικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: