5.1.08

Έκτος Υποθετικός
Αν….

Μερικοί νομίζουν πως τα πέντε είδη υποθετικού λόγου είναι αρκετά για να περιγράψουν την Ελληνική γλώσσα. Αρχαία και νέα. Αλλά τότε μιλάμε μόνο για γλώσσα συνεννόησης. Όχι τα παράλογα της γλώσσας και της πολιτικής.
Ποιος μπορούσε να προβλέψει την πολιτική εικόνα της Ελλάδας στις 19 Ιουνίου. Ή ποιος μπορεί να υποθέσει με τα τωρινά και χθεσινά δεδομένα την έκτη Νοεμβρίου. Πάντα μας χρειάζεται μια άλλη υπόθεση. Ένας έκτος υποθετικός. Έτσι απλώς, αν….
Μια έκτη υπόθεση είναι να τελειώσει το Μαλλιαροπούλειο, ή να τρέχει νερό στις βρύσες της Τρίπολης. Να γυρίσει στο πατρικό του σπίτι ο Καρυωτάκης και ν’ αρχίσει να φοιτά στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο της Τρίπολης.
Στην ίδια υπόθεση είναι να ξημερώσει στις 5 Νοεμβρίου ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός και ο Τατούλης βουλευτής Αρκαδίας.
Υπάρχει όμως και το «συν 1», μια έκτη υπόθεση με «ΑΝ» κεφαλαίο.
Αν ο Κολοκοτρώνης πάψει να κυνηγά με το σπαθί Τούρκους και πάρει ξωπίσω πεζός Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο. Σίγουρα θα του ξεφύγουν, γιατί έτσι πάντα συμβαίνει. Ένας αξιοπρεπής πενηντάρης ήταν από τον καιρό της Επανάστασης ο «Γέρος του Μοριά».
Κι ΑΝ πρέπει να ξανανέβει στ’ άλογο, για να ξεκουραστεί, πού θα πατήσει για ν’ ανέβει! Καλού-κακού, γι’ αυτό το Αν, δε θα ’πρεπε να ’ναι κάπου κοντά μια πέτρινη μάντρα; Ή «Πεζούλα του Κολοκοτρώνη», ας πούμε. Συμπλήρωμα και περιβαλλοντική αποκατάσταση του Μνημείου.
Ας είναι μια απάντηση χωρίς υποθέσεις από τους αρχιτέκτονες της πόλης. Μην τον ξεχνάμε. Αρχιτέκτονας της λευτεριάς ήταν κι αυτός.

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: