18.12.06

ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΣ:«Διωκόμενος Οφειλέτης»
«Κατάσχω αναγκαστικώς...»
Δεν ξέρουμε αν είναι είδηση το πόσα και σε ποιους χρωστάει ένας Σύλλογος. Αλλά όταν μια «Διοίκηση» ξεκινάει τη θητείας της με ένα αποθεματκό που ξεπερναέι τα 120 εκατομμύρια δραχμές, και στο τέλος αντιμετωπίζει κατάσχεση για 10 εκατομμύρια (για την ακρίβεια 10.586.075 δρχ.), τότε κάτι σοβαρό ή πολύ σοβαρό συμβαίνει.
Γιατί το 17.834/2001 έγγραφο αναγκαστικής κατάσχεσης της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης είναι γεγονός. Και επιδόθηκε μεσούντος Δεκεμβρίου. «Καλήν ημέραν άρχοντες...». Τα χρέη είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Τ. Σ. προς το Δήμο Τεγέας.
Προτιμήθηκε η κατάσχεση προς τρίτους (ενοικιαστές του οφειλέτη Τ. Σ.). Αρχισαν φαίνεται να κυνηγάνε τους ανοικιαστές, με πρώτο «θύμα» τον ενοικιαστή του Τουριστικού Περιπτέρου Τεγέας. Και επειδή τα ετήσια μισθώματα του Τουριστικού Περ. μόλις φτάνουν τα δύο(2) εκατομμύρια δρχ., φαίνεται να κινδυνεύουν και τα μισθώματα των Αθηνών. Κάτι σαν γαϊτανάκι.Και τα αδιέξοδα, το ίδιο. Το ένα πάνω στο άλλο. Και κατά τα άλλα, «Ο Πρόεδρος, ...δημοσιογραφεί».
Η φετεινή «ΕΚΘΕΣΗ» ως προς τον αριθμό των εκθετών μόλις ξεπέρασε το 50%, αν και σε επιφάνεια έφτασε το 75%. Και αυτό είναι απαράδεχτο, όταν οι «βελτιώσεις» της ξεπέρασαν το ποσό των 50 εκατομμυρίων δρχ. Και για τη λεγόμενη «ΓΕΩΡΓΙΚΗ», ο όρος «Χέρσος Γη» αποδίδει κυριολεκτικά και μεταφορικά την πραγματικότητα. Ούτε «πατίνι» δεν κυκλοφόρησε.
Δεν ξέρουμε πού θα πάει το πράγμα. Αλλά ο Δήμος Τεγέας αρχίζει να ξυπνάει.Ή απλούστερα, «εγείρεται». Και πρέπει να σώσει και το Πανηγύρι του Δήμου Τεγέας», που ίδρυσε το 1885 ο πρώτος αιρετός Δήμαρχος Τεγέας Αναστ. Βούτσης με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου και συναπόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου Μαντινείας ( και φυσικά πρόταση Υπουργού Εσωτερικών και έκδοση Β.Δ.).
Εμείς τι να πούμε. Ο «Αγιος Θύρσος» ας τους συγχωρέσει, αν και τον είχανε ξεχάσει αλιβάνιστο στο Ναό του, τα γνωστά «Μωσαϊκά», για 1600 χρόνια. Τουλάχιστον, ας τους «φωτίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: