14.3.10

ΑΡΙΘ. 1 ΕΝ ΤΡΙΠΟΛΕΙ ΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1851 ΕΤΟΣ Α΄
ΒΕΛΤΙΩΣΙΣ
Πόλις άριστα πράττει, όπου τοις πονηροίς ουκ έξεστι άρχειν (Πιτ.)
Εκδίδεται άπαξ της εβδομάδος.
ΤΙΜΗ ΕΤΗΣΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΩΝ
Διά τους εντός του κράτους δρ. 12 Δι’ έκαστον στοίχον λεπτά 12.
Διά τους εκτός.....................δρ. 18 Εις το παράρτημα................. 8.

Κύριε Γαλανέ!
Να κρατήσεις το λογότυπο(πόλις άριστα . . . ) της εφημερίδας για τη σελίδα σου, αλλά. . .στείλε την και εις τον ΝΟΔίτην ΠΛΙΩΤΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΝ, με δικό σου σχολιασμό, αλλά προσωπικά ερωτήματα κοινού τύπου.
«Τι σχέση έχει με τη λεγόμενη «βρώμικη» καταγγελία της ΔΑΚΕ Αρκαδίας τον καιρό που ήταν Καθηγητής Μαθηματικών στο Β΄ Λύκειο Τρίπολης, και «Καπετάνιος στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας:
Μήπως και οι τέσσερις (4) που «επάνδρωσαν» Διεύθυνση και Γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το «σωτήριον» (τρομάρα μας) έτος 2004, ήταν συνοδοιπόροι του και συνένοχοι ΔΑΚίτες που γύρισαν (στο μερίδιο που μπόρεσαν) και με τη δική του συνδρομή την Εκπαίδευση πίσω δεκαετίες;
Μήπως στην καταγγελία τους αντέγραψαν τον κατήγορο του Σωκράτη με μια μόνο ανορθόγραφη αλλαγή;
«Αδικεί Σωκράτης ου νομίζων ους οι ΔΑΚΕ νομίζει θεούς. Αδικεί δε και τους νέους διαφθείρων. Τίμημα Θάνατος!».
Ξέρεις. Πλιώτα, κάποιον Εκπαιδευτικό που «συνειδητά» προσπάθησε να κάνει κακό σε μαθητές: Γιατί αυτό κατάγγειλες. Και πώς μπόρεσες!
Αν τον ξέρεις να πάς στην Κεντρική Πλατεία, κατάφατσα στον Αγιο Βασίλειο και να το βροντοφωνάξεις. Πάρε μαζί σου και τους «συνεργάτες» σου, τον Β. Τσιώρο από το Παρθένι και το Γιάννη Κοκόρη που διηύθυνε το 2ο Λύκειο, για να σε βοηθήσουν στα Ελληνικά σου Αλλιώς, . .
Αν δεν το μπορείς, τότε να πέσεις γονατιστός στο «Τούρκινο» Συντριβάνι του Δημάρχου (θυμίζει και λίγο Σεράϊ) και να περιμένεις την επόμενη Αλωση κάποιον να σε βγάλει από κει. Εγώ θα σε έβγαζα αμέσως (πάντοτε θεωρούσα πρόβλημά μου τους προβληματικούς μαθητές), αλλά, δυστυχώς, εξ αιτίας σου αραίωσα τις επισκέψεις μου στην «πολιορκημένη» Πόλη. Δηλαδή θα περιμένεις κάπως περισσότερο από λίγο. Και θα φταίει η «αφεντιά» Σου. Ξέρεις! Έχω πάψει να τρέχω τώρα τελευταία.
Και κάτι, μεταξύ μας: Αυτό σε βοήθησε στη σταδιοδρομία σου στον Ιππόδρομο (ο ιππόδρομος έχει γυρίσματα) της «πολιτικής» και της Νέας Δημοκρατίας: Ακόμα, στα παιδιά του Σχολείου τι είπες;
Πρόθυμος συνεργάτης «Πάντων και Πασών»
Παναγιώτης Φ. Δαλαμάγκας
«Απότακτος» Σχολικός Σύμβουλος Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: